lunes, 3 de octubre de 2016

Llegir per a gaudir, llegir per a aprendre, llegir per a créixer

Llegir, llegir, llegir, 

Llegir per als xiquets significa una nova explicació de com funcionen les coses o que pot existir un món millor al qual ja coneixen. Els aporta idees, creences i noves formes de pensament que canvien la percepció del món.

Aquest foment de la lectura és molt important que es duga a terme, perquè, específicament, a la Comunitat Valenciana, els índexs de lectura són molt baixos comparats amb la resta de comunitats espanyoles. Per açò, la Conselleria s'ha plantejat renovar el seu pla valencià de foment del llibre i la lectura.

Fins i tot en la premsa escrita podem trobar fragments com aquest:

"Només un 2% dels ciutadans afirma que l'últim exemplar que va adquirir va ser en aquesta llengua, quan els percentatges són del 28,1% a Catalunya, del 12,4 a Balears i del 5 a Galícia i País Basc."



A més, ací podem veure el panorama deplorable respecte a la literatura catalana infantil. És molt sorprenent la proporció tan escassa de gènere infantil, ja que, com hem dit, l'escassa demanda fa molts estralls en el sector.

El més important, és que a part d'en l'escola i amb ajuda dels mestres, no s'aconseguiria gens si els pares no donaren exemple. Així que, des d'ací demanem que els pares contribuïsquen a aquesta causa i siguen un model a seguir per als seus fills.

Volem transmetre nostra gran preocupació, per açò us plasmem en aquesta entrada un xicotet resum d'un problema tan gran. Perquè sense la lectura... gens és possible.



Referències:

  • Noa de la Torre. (2016). El índice de lectura de la Comunidad Valenciana es de los más bajos. El Mundo.
  • Jordi Nopca. (2016). Els reptes imminents del llibre infantil i juvenil. Ara llegim.

No hay comentarios:

Publicar un comentario