martes, 4 de octubre de 2016

Conferència Almudena Francés


Avui, dia 4 d'Octubre ens ha visitat Almuden Francés a la Facultat d'Educació per a parlar-nos de la importància de contar contes i donar-nos alguns consells per fer-lo correctament. Nosaltres intentarem transmetre tot el que ha dit Almudena:


En primer lloc, a l’hora de contar contes hem de ser conscients d’una sèrie de tècniques necessàries per a fer-ho d’una manera correcta:

  • La veu: ha de ser natural, no impostada
  • La mirada: Transmet l'emoció, et connecta amb el públic. Sobretot per transmetre els sentiments.
  • El geste: Cal ser conscients del que fem. Així podem amplificar tot el que volem dir
  • La respiració: La pròpia i també la del públic. Ha de ser una conjunta, si aquest no passa, és com si explicares el conte i això no volem.
  • Els silencis: Temps per a la reflexió, convida a l'escolta


Un conte és una casa de paraules, un lloc on viure, i segon on estiga l'escola podem contar unes coses o unes altres. Abans els contes només comptaven coses de ciutat com per exemple, parlaven molt del metre. Això provocava que els xiquets que no vivien en la ciutat no van entendre el que deia el conte. Ara, hi ha contes per a tots, depenent de la zona on viva.

Què hi ha de saber per a contar contes:

  • Has de contar aquell que tens la voluntat de contar 
  • El convenciment. Has d'estar d'acord amb tot el que el conte conta
  • Cada vegada que ho contes hi ha de causar-te la mateixa sorpresa i emoció per fer impressionar al que t’escolta.

D'altra banda, Almudena no ens ha ensenyat només com hem de contar un conte, sinó també l'important que són per al nostre desenrotllament i vida quotidiana. Tot allò que ens aporta la lectura sense tindre en compte una edat determinada, ja que per a qualsevol edat és molt important.

Per a més informació sobre Almudena Francés podeu consultar els següents enllaços. D'aquesta manera també estareu informats de tot el que publica!! 


A través d'ells també podeu preguntar-li qualsevol cosa directament a Almudena i ella us atendrà.






No hay comentarios:

Publicar un comentario