miércoles, 30 de noviembre de 2016

ANEM AL TEATRE!

El teatre i la dramatització s'han de treballar de manera creativa i expressiva (corporal i verbal) a l'aula. És molt important promoure aquest tipus d'activitats, ja que afavoreixen la participació a classe i la socialització. Es poden presentar diverses situacions emocionals, en les quals poden practicar les diferents reaccions a situacions socials determinades.
Podem trobar una gran diversitat d'activitats per a realitzar, com per exemple, les titelles, el teatre d'ombres, un musical entre altres. Qualsevol d'aquestes activitats es poden fer en l'àmbit d'aula o amb la participació de tota la comunitat educativa, és a dir, que podem organitzar un espectacle en el qual l'alumnat siga el protagonista.
És clar que aquest recurs té molts avantatges que afavoreixen el desenvolupament comunicatiu, social i emocional de l'infant. Però també hem de tenir en compte els recursos econòmics, materials i humans de l'escola. A continuació, tenim un exemple de lectura dramatitzada d'una història dels Germans Grimm anomenada Rapònchigo.

Ací tenim l'enllaç a un vídeo que explica una mica aquest tema a més d'oferir un exemple de lectura dramatitzada. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario